Kestopigmentoinnit

Kestopigmentointi tarkoittaa kulmakarvojen, ripsi- ja huulirajojen pitkäaikaista korostamista. Tarkoituksena on korostaa luonnollisia piirteitä ja käsittelyllä pyritään saamaan aikaan luonnollisen näköinen lopputulos. Pigmentointi ei täysin korvaa meikkaamista, mutta se helpottaa jokapäiväistä meikkaamista ja antaa kasvoille huolitellun ulkonäön. Sillä voidaan myös korjata kasvojen symmetriaa, siten että kasvojen molemmat puolet ovat tasapainossa.

Pigmentoinnin yhteydessä käytetään aina pintapuudutusainetta, koska käsiteltävät ihoalueet ovat erittäin herkkiä. Käsittely tehdään ohuella, steriilillä neulalla, jonka avulla viedään väriä ihon pinta- eli tyvisolukerrokseen. Värit ovat allergiatestattuja. Kestopigmentointi pysyy ihotyypistä riippuen noin 1-3 vuotta, toisilla pidempäänkin ja se haalistuu pikkuhiljaa.

Käsittelyyn varataan aikaa n. 2-3 tuntia. Malli ja väri suunnitellaan yhdessä asiakkaan kanssa. Kulma- ja huulipigmentoinnissa kasvoille piirretään meikkikynällä suunnitelma, jonka asiakas hyväksyy.

Silmien ylärajaus tehdään yläripsirajaan. Alarajaus tehdään hyvin ohuesti alaripsien alle.

Tulos näyttää aluksi tummemmalta, mutta väri vaalenee n. 40%. Ylimääräinen väri hilseilee pois eikä sitä saa raapia tai irrottaa. Lopullinen tulos on nähtävissä parin viikon kuluessa. Jokaisen iho on yksilöllinen. Joillekin väri jää paremmin kuin toisille, siksi on mahdollista, että ensimmäisen käsittelykerran jälkeen väriä lähtee paljon.

Uusintakerta tehdään 4 viikon kuluttua, jolloin väriä lisätään ja vaalentuneita kohtia paikataan. Näin saadaan pigmentoinnille pidempi kesto. Väriä on helpompi lisätä kuin ottaa pois, joten toisella kertaa värisävyä voidaan asiakkaan halutessa tummentaa. Käsittelyjen välillä epätasaisuuksia voidaan korjata meikillä. Lopullinen väri näkyy noin kuukauden kuluttua uusintakäsittelystä.

Asiakas saa mukaansa kotihoito-ohjeet. Käsiteltyjä alueita voidellaan viikon ajan Bepanthenilla. Pigmentoidun alueen meikkaamista vältetään n. kolmen päivän ajan. Uimista, saunomista, solariumia ja auringonottoa tulee välttää n. viikon ajan.

Pigmentoinnin jälkeen iholla voi esiintyä lyhytaikaista punoitusta, vuotoa ja kirvelyä. Silmien ja huulien rajauksien yhteydessä saattaa tulla pientä turvotusta, joka kestää päivästä kahteen. Paranemisen yhteydessä saattaa esiintyä myös kutinaa, mutta pigmentoitua kohtaa ei saa raapia, sillä se aiheuttaa värin lähtemistä ruven mukana pois. Huulien pigmentointi voi laukaista huuliherpeksen siihen taipuvaisilla, joten ennaltaehkäisevä kuuri olisi syötävä ennen pigmentointia tai hoitaa huulia huuliherpekseen tarkoitetulla voiteella (esim. Zovirax) pigmentoinnin jälkeen.

Jos sinulla on pigmentointiin vaikuttava seikka, kuten diabetes, verenvuototauti tai puuduteaineallergia, asiasta tulisi keskustella ensin lääkärin kanssa.

Olen koulutettu PMC-kestopigmentoija vuodesta 2009 lähtien.

Hinnat sisältävät kaksi käsittelykertaa.

Kulmat 400€

Silmien ylärajaus 300€

Silmien alarajaus 50€

Huulet 350€

3. kerta tarpeen mukaan kuukauden päästä toisesta laittokerrasta 50€

Kahdet pigmentoinnit samalla kertaa 550€, kolmet 750€

Kestopigmentoinnin vahvistus 100€ / muualla tehdyt 150€