Tatuoinnit

Koulutukseltani olen taito- ja taideaineiden opettaja. Tatuointeja olen tehnyt vuodesta 2009 lähtien.

Mieheni Ripa Pääkkönen on erikoistunut isoihin black & grey kuviin ja tehnyt tatuointeja n. 15 vuotta.

Voit tulla valmiin kuvan kanssa taikka suunnitellaan yhdessä sinulle oma kuva toiveittesi mukaisesti. Varaa suunnitteluaika puhelimitse. Jos sinulla on valmis kuva, lähetä se etukäteen sähköpostitse.

Arcanan tilat ovat terveystarkastajan hyväksymät. Teen tatuoinnit ainoastaan kertakäyttöisillä neuloilla ja tuubeilla (neulanohjaimilla).
Tatuointien ikäraja on 18v.
Tatuointeja ei tehdä raskaana oleville, imettäville tai jos sinulla on jokin tarttuva tauti kuten HIV, AIDS, hepatiitti, keltatauti, MRSA.
Sinun tulee kertoa, mikäli sinulla on terveyteen liittyviä haittoja tatuoinnin ottamiseen tai paranemiseen liittyen, kuten verenvuototauti, epilepsia, diabetes, verenohennuslääkkeet, väriaineallergia tai -yliherkkyys, lateksiallergia, psoriasis tms.

Jollet pääse sovittuna ajankohtana, ilmoita siitä hyvissä ajoin puhelimitse tai tekstiviestillä.

Tatuointien hinnat alkaen 80EUR
Konsultointiaika ja kuvan suunnittelu alk. 20EUR

Kauhajoella Arcanassa voi maksaa myös kortilla.

Tatuoinnin hoito-ohjeet:

Poista kelmu muutaman tunnin kuluttua ja pese tatuointi vedellä. Kuivaa iho painelemalla sitä puhtaalla pyyhkeellä. Rasvaa tatuointia ohuelti 2-3 kertaa päivässä puhtain käsin noin 10 päivän ajan esim. Bepanthenilla tai tatuoinnin hoitoon tarkoitetulla rasvalla (Easy Tattoo Creme), jota meillä on myynnissä. Liika rasvan määrä haalistaa tatuoinnin, niin tekee myös kuiva ja hilseilevä iho. Kelmu olisi hyvä laittaa vielä ensimmäiseksi yöksi suojaamaan, se estää myös paksun rupikerroksen muodostumisen. Kelmua on hyvä käyttää paranemisen aikana myös silloin jos työskentelet likaisissa olosuhteissa. Vältä saunomista, uimista, kylpemistä, solariumia ja auringonottoa vähintään viikon ajan. Suihkussa voit käydä normaalisti, mutta vältä voimakkaiden pesuaineiden joutumista tuoreeseen tatuointiin. Älä Pidä ilmavia ja puhtaita vaatteita. Tatuointia ei saa raapia, vaikka kutittaisi. Jos rupi lähtee ennen kuin tatuointi on parantunut, väriä saattaa lähteä sen mukana ja tilalle muodostuu arpikudosta. Myös liikunta joka venyttää ihoa tatuoinnin kohdalta, voi aiheuttaa ruven repeytymisen.

Tatuointi on avohaava, joten hoida sitä huolella. Tatuoinnin parantumisaika on yksilöllinen, se vie muutamasta päivästä muutamaan viikkoon. Iho on täysin parantunut ja eheytynyt kuvan kohdalta muutaman kuukauden kuluttua. 

Jos sinulla on suunnitteilla ulkomaanmatka, tatuointi olisi hyvä ottaa vähintään kuukautta ennen lähtöä. Kesällä tatuoinnit paranevat jopa paremmin kuin talvella, kunhan muistaa suojata sen suoralta auringonpaisteelta. Ilmankosteus on tuolloin korkeampi, eikä ihokaan ei ole silloin niin kuiva kuin talvella. Väljempi vaatetus antaa ihon hengittää juuri otetun kuvan kohdalta eivätkä hankaa.